25.3.2018

25.3.2018

lauantai 10. lokakuuta 2009

Ilonpesän lauantain kuulumisia 10.10.2009


Tänään on 10. päivä lokakuuta ja Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivä. Aurinko on paistanut jo aamusta asti ja asteita oli aamusella +2 ja nyt on +6 astetta. Ulkona on oikein kaunis syksyinen päivä.

Tänään olen kutonut jo villatakkini hihaakin melkoisen matkan ja seuraavaksi pääsen tekemään taas erilaista kuviota. Pikku hiljaahan se villatakkikin valmistuu, mutta eihän sillä kiirettä ole, kun 9 villatakkia on jo kaapissa odottamassa käyttöä.

Mutta tänään me jo taas soittelimmekin ja nimenomaan joululauluja, sillä joulu tulee jo jolkottaen ja on niin pian ettemme huomaakaan. Tämä joulu onkin meille hieman erilainen, mutta siitä sitten tarkemmin lähempänä joulua.

Eilen rakas mieheni paistoi meille karjalanpaistia ja laittoi samaan ruukkuun porkkanoita ja punajuuria ja kylläpä tuli maukasta todellakin. Tänään me vain nautimme olostamme ja kotimme lämpimästä.

Tänä aamuna olin järkyttynyt, kun luin lehdestä, että viisi nuorta on kuollut ja yhdeksän loukkaantunut tulipalossa Naantalissa. Otan syvästi osaa näiden perheiden ja ystävien suruun, sillä se satuttaa, vaikka en heitä tunnekaan, mutta he ovat silti lähimmäisiäni. Myös niin moni, liian moni nuori ajelee autollaan ylinopeutta ja joutuu onnettomuuteen ajettuaan tieltä pois. Se on todellakin vaikea tehtävä poliisillakin, kun joutuu viemään suruviestiä vanhemmille. Mikään ei satuta niin paljon kuin lapsen menetys tai lapsen sairaus. Niistä ei meinaa päästä yli koskaan, sillä lapsi on aina äidin mielessä.

Mutta nyt siirryn jälleen omaan tuoliini jatkamaan hihan neulomista. Samalla toivotan teille kaikille oikein leppoisaa ja aurinkoista lauantaita ja nauttikaa jokaisesta hetkestä ja läheisistänne!

Huomenna päivitän helena-ajatelmia-blogini, joten tervetuloa sinnekin:

http://helena-ajatelmia.blogspot.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti